KÖPVILLKOR

Priser
Våra priser kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.
I alla priser ingår moms med 25 %. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser med motsvarande belopp.
Vi reserverar oss för eventuella tryck- prisfel och skrivfel.

Frakt/Leverans
Fraktkostnaden kan du se i kassan innan du bekräftar köpet. Frakten är inte förhandlingsbar och fraktpriset förändras från dag till dag. Med frakt menas leverans till port eller tomtgräns vid leverans av större gods och vid mindre kollin är det hämtning på närmaste ombudsstation som gäller. Frakten utförs vardagar, dagtid och aviseras innan av fraktfirman.
Adm. Avgift på 399 :- vid godkänd avbeställning samt frakt och hanterings kostnad gällande beställningsvaror, returnering eller hävande av köp. Detta p.g.a. att undvika oseriösa och att få det accepterat att vår tid har ett värde!

Leveransvillkor
• Vi levererar till hela Sverige om vi inte kör själva använder vi oss av DHL.
Om kund dvs mottagaren inte kan identifieras eller lokaliseras eller om mottagaren vägrar att ta emot godset vid det angivna tiden han/hon blir aviserat av våra fraktbolag ska vi göra vad som rimligen kan krävas för att antingen hitta alternativa tidsöverenskommelser eller returnera försändelsen till mottagarens bekostnad. Tänk på att uppge i beställningen och informera oss ifall om du har begränsningar att ta emot gods vid vissa tidpunkter på dagarna. Eventuella adressändringar som inte har anmäld till oss i tid kan innebära extra kostnader som mottagaren kan bli faktureras för i efterhand!
• Levererar vi med våra egna lastbilar bär vi in möbeln i bostaden mot tillägg. Vi får dock inte hänga upp föremål på väggar.
• Montering ingår ej men kan erbjudas mot kostnad!
• leverans som sker med DHL levereras till dörren/porten emballerat. Inbärgning kan endast erbjudas mot en extra kostnad.
• leverans av mindre paket som sker via DHL Service Point, Posten och Bussgods hämtas på närmaste utlämnings ställe. Du kan få hemkört mot en extra kostnad.
• innan leveransen är det viktigt att Ni förbereder fri väg i bostaden, samt att kanske skydda golvet. Tänk på att kontrollera så att möbeln går att bära in utan risk för skada på person eller egendom och det verkligen går in genom dörrarna. Glöm inte att, vid behov, skydda golv då varorna levereras in i lägenheten/huset. Vi ansvarar inte för skador som uppkommer på grund av att föremål inte flyttats eller att golv inte skyddats.

Leveranstid
Leveranstiden varierar från olika leverantörer samt mellan olika produkter. Normal leveranstid på beställningsvaror brukar vara mellan 2-10 veckor beroende på det stora utbudet av möbel eller leverantör och dess leveransvillkor.
Lagervaror 2-14 arbetsdagar.

Handpenning
Vi tar normalt ut en handpenning på 20-50% av totalbeloppet, som betalas vid köptillfället(Endast vid val av betalning kontant samt till Bankgiro vid beställning). Resterande belopp betalas innan leverans eller i samband med leveransen. Vid specialbeställningar tar vi ut en handpenning på upp till 80%.
Vår bankgiro: 442-0584
I kassan väljer du vilket betalningsalternativ du föredrar.

Betalningssätt Bankgiro
20% av ordervärdet betalas vid beställning och resterande innan leverans.
Vår bankgiro: 442-0584
Betalningen ska märkas med ditt order nr. och eventuellt efternamn!

Klarna
Minderåriga (under 18 år) måste ha målsmans godkännande för att få beställa.

Support och tillgänglighet
Vi besvarar frågor via e-post inom 48 timmar från det att vi mottagit din förfrågan. Tidsgarantin gäller dock endast faktiska köp och beställningar, samt under vardagar. I de fall vi inte lever upp till tidsgarantin påtar vi oss att inom 48 timmar meddela kund om fördröjningen, samt orsak till denna.

Ångerrätt
Som kund har du rätt att häva köpet inom 14 dagar.

Du har rätt att häva ditt köp inom 14 dagar. Du får själv stå för returfrakten. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad så betalar vi tillbaka pengarna inom 30 dagar det värdet vi anser att produkten värd.

När det gäller beställningar på större möbler så som soffor, fåtöljer, sängar och matgrupper lämnas ingen ångerrätt, för dessa möbler har vi inte på lager utan måste beställas från leverantör.

Bytesrätt
Vid byte till annan färg eller storlek betalar du returfrakt vid godkända fall.
Väljer du att lägga en helt ny beställning tillkommer fraktavgift.
Är varan felaktig eller felexpedierad står vi för returfrakten.

TRANSPORTSKADOR
Alla yttre skador (på emballage / ytterförpackning) bör genast anmälas till transportören. Ett bra sätt är att beskriva skadan skriftligt på exempelvis följesedeln med information om transportören och också få chauffören att skriva på. Ni bör inspektera varorna omgående vid leverans. Om någon skada, fel eller brist upptäcks bör detta reklameras till oss inom 3 dagar. Om Ni inte reklamerar inom skälig tid anses Ni ha godtagit leveransen.

Reklamation
• Gäller det en använd vara ta kontakt med oss på tele 0220-30785 och mejla eventuella bilder till vår mejl adress!
• Är paketet skadat, anmäl det på platsen till transportören.
• Är innehållet skadat, ring oss på telefon 02220-30785 inom 3 dagar.

Utlösta paket
Vi debiterar en Adm. avgift på 399:- för paket som inte hämtas ut, vilket motsvarar de faktiska kostnaderna för returfrakt, fraktavgift samt hantering.
Vid byte, reklamation eller retur, står du för transportrisken. Du som kund ansvarar för att godset inte är skadat innan du tar emot och kvitterar leveransen. Spara alltid följesedeln/returfraktsedeln tills returen är avklarad.

Återbetalning
När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad återbetalar vi det belopp du betalat inom 30 dagar.

PRODUKTINFORMATION
Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen som finns i Internetbutiken samt kan ej heller garantera att bilder exakt återger produkternas verkliga utseende.

KUNDUPPGIFTER – Vi följer lagverket GDPR.
De uppgifter du lämnar till oss kommer inte att vidarebefordras eller säljas vidare på något sätt eller i någon form. Vi använder informationen endast för att kunna handlägga din order. Din e-postadress och ditt telefonnummer används endast för att skicka information och erbjudanden, sända orderbekräftelsen till dig samt om vi behöver kontakta dig. Vår kryptering sker via SSL, för att skydda konfidentiella uppgifter som kortinnehavare uppger under köpprocessen!

 

Vi lämnar inte ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part, annat än det som nämns nedan.
Vi har som e-handlare skyldigheter att se till att dina uppgifter behandlas enligt följande:

– Vi lagrar ditt namn, adress, adress, e-post och telefon vid köp av vara för att vi skall kunna leverera din beställda order, till kundregistret vi har samt för kommunikation vid eventuella returer och specialbeställningar.

– Vi lämnar ut din adress till tredje part, i detta fall speditören Postnord/DHL och den betaltjänst du använder.

– Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.

  • –  Du har när som helst rätt att raderas ur systemet (med vissa begränsningar pga bokföringslagen).
  • –  Rätt att klaga till tillsynsmyndighet som är Datainspektionen.

ORGANISATIONSNUMMER                                                                                                                                5567877526